Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Σχέδιο δολοφονίας του Μr.Bitcoin απέτρεψε η ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία αποκάλυψε σχέδιο δολοφονίας με δηλητηρίαση του Ρώσου Alexander Vinnik γνωστός και ως ο Mr.Bitcoin που κρατείται στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ως ύποπτος  για ξέπλυμα $4 δισεκατομμυρίων μέσω του ανταλλακτηρίου BTC-e.



Σύμφωνα με το Sputnik News, οι ελληνικές αρχές έλαβαν πληροφορίες για σχέδιο δηλητηρίασης του Mr Bitcoin με τη βοήθεια έγκλειστων σε φυλακές της Θεσσαλονίκης όπου κρατείτε. Το σχέδιο δολοφονίας ήταν γνωστό στην ΕΛ.ΑΣ. από στις αρχές του έτους αλλά δεν δημοσιοποιήθηκε για να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα. Τα μέτρα προστασίας του Mr Bitcoin αυξήθηκαν και του απαγορεύτηκε η επαφή με άλλους κρατούμενους καθώς και η πρόσβαση σε νερό η τροφή από άτομα που δεν γνωρίζει.
Ο 38χρονος Ρώσος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στη Χαλκιδική, όπου παραθέριζε με την οικογένεια του. Εχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του στις κατηγορίες που του προσάπτουν καθώς και ότι ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας, BTC-e που θεωρείται από τα πιο διαδεδομένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Τον Δεκέμβριο ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του  Vinnik στις ΗΠΑ. Ωστόσο ακολούθησε και αίτημα της Ρωσίας περί έκδοσης του.
Το σχέδιο δολοφονίας φαίνεται να σχετίζετε με την Ρώσικη μαφία. Oλα άρχισαν όταν και σταμάτησε η έκδοση του Vinnik στις ΗΠΑ, φαίνεται πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν συμφέρον να γυρίσει στη Ρωσία. Ωστόσο ο ίδιος ο Mr.Bitcoin  επιθυμεί την έκδοση του στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου