Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Blockchain τεχνολογία στην Formula 1

Μια απ τις ιστορικότερες ομάδες κατασκευαστών της Formula One ανακοίνωσε ότι θέλει να εφαρμόσει την τεχνολογία blockchain στις λειτουργίες της για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.



Η Williams Martini Racing  ,γνωστή και ως Williams είναι βρετανική ομάδα κατασκευαστών της Formula 1. Ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Frank Williams το 1977. Από τότε μετράει 16 παγκόσμια πρωταθλήματα FIA Formula One.  Πολλοί διάσημοι οδηγοί έχουν οδηγήσει μονοθέσια Williams όπως οι Alain Prost (1993) , Ayrton Senna (1994) , Jacques Villeneuve (1996-1998) , Jenson Button (2000) και Nico Rosberg (2006-2009) .
Εν έτη 2018 η Williams δεν πάει καθόλου καλά στο πρωτάθλημα βρίσκετε στην τελευταία θέση της κατάταξης F1 με μόλις 4 βαθμούς. Ωστόσο η ομάδα προσπαθεί να γίνει πιο ανταγωνιστική και διερευνά την δυνατότητα εφαρμογής τεχνολογίας blockchain, έχοντας συνεργαστεί με την εταιρία της Omnitude ,
About Omnitude from Omnitude on Vimeo.

Η Omnitude έχει συμφωνήσει για μια πολυετή συνεργασία με την Williams ,της οποίας το λογότυπο θα εμφανιστεί στο μονοθέσιο και στις στολές των οδηγών στο Grand Prix του Μονακό στις 27 Μαίου.
Ετσι η Williams γίνετε και η πρώτη ομάδα που ανακοινώνει την χρήση blockchain στην Formula 1. Πέρυσι, το κρυπτονόμισμα Jetcoin (JET)  έγινε ο κύριος χορηγός του Sky Grande Prix κατά την διάρκεια του νυχτερινού αγώνα F1 στην Σιγκαπούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου