Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Πως να δημιουργήσεις ένα ΜyEtherWallet - MetaMask

Σε προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για τα Airdrops . Για να λάβεις ΕΤΗ Tokens από τα Airdrops..θα πρέπει να έχεις ένα ΕRC20 Wallet δλδ ένα Ethereum wallet που να είναι συμβατό με ERC20 Tokens. Το MyEtherWallet γνωστό και ως MEW, είναι το πιο γνωστό wallet για Ethereum.
Πάμε να δούμε πώς θα δημιουργήσουμε ένα wallet. Kαι στην συνέχεια θα εγκαταστήσουμε το MetaMask στον browser μας.

Πάμε στην σελίδα του https://www.myetherwallet.com/  . Η διαδικασία είναι πανεύκολη και από την αρχική σελίδα βλέπουμε την ένδειξη "Create New Wallet" , πληκτρολογήστε ένα προσωπικό σας κωδικο.


Στη συνέχεια κατεβάζουμε το αρχείο Keystore 




Είμαστε έτοιμοι πλέον έχουμε το δικό μας Ethereum wallet. Αποθηκεύουμε και το private key μας το οποίο δεν πρέπει να μοιραστούμε με κανέναν για την αφάλεια μας. Μπορείτε να το εκτυπώσετε επίσης.




Αυτό ήταν! Μπορούμε να δούμε και τη διεύθυνση μας στο Etherscan για να επιβεβαιωθούμε.

Αφού πλέον έχουμε διεύθυνση wallet.. πάμε να εγκαταστήσουμε την επέκταση MetaΜask (επίσης ethereum wallet) για τον browser μας (Chrome,Firefox & Safari)  από τo site https://metamask.io/ .
Οι λόγοι που θα εγκαταστήσουμε το MetaMask είναι οι εξής: 
  1. Είναι πιο εύκολη και γρήγορη η πρόσβαση στο wallet σας ή στα wallet σας καθώς μπορεί να αποθηκεύσει πολλές διαφορετικές διευθύνσεις.
  2. Πιο ασφαλής σύνδεση καθώς το κλειδί σας (private key) προστατεύετε από την εφαρμογή και επίσης το MetaMask θα σας εμποδίσει με μια μεγάλη κόκκινη προειδοποίηση αν πάτε σε έναν κακόβουλο ιστότοπο που βρίσκετε στην black list της εφαρμογής.


Στο ΜetaMask μπορείτε να προσθέσετε και τα Tokens τα οποία έχετε πάρει από τα Airdrops ή έχετε αγοράσει από την επιλογή "ΑDD TOKEN" . Στην συνέχεια μέσω του MetaMask και μια μικρής αμοιβής σε GAS μπορείτε να τα στείλετε σε ένα exchange ή dex και να συνναλάξετε τα Tokens σας,



ADD TOKEN
Mε το που κλικάρετε την επιλογή ADD TOKEN θα εμφανιστεί ενα μενού. Στο οποίο θα πρέπει να δώσετε το Token Contract Address . Tι διεύθυνση αυτή μπορούμε να την βρούμε τσεκάρωντας τα tokens στην διεύθυνση μας στο Etherscan .
Δείτε τις παρακάτω εικόνες. Αντιγράψτε την διεύθυνση Contract απ το Etherscan ,επικόλληση στο MetaMask πατήστε Add και έτοιμοι ..τα Tokens έχουν φορτωθεί στο MetaMask!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου