Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Aναβάθμιση στο δίκτυο του BitcoinCash !

Το δίκτυο BitcoinCash (ΒCH) πρόκειται να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη αύξηση μεγέθους block ! Η αναβάθμιση θα επεκτείνει το μέγεθος του Block από 8 Μb στα 32 Μb στις 15 Μαΐου 2018. Η ομάδα ανάπτυξης του hard fork προσθέτει νέα script operation codes (OP_Codes) αυξάνοντας την βάση δεδομένων της 220 bytes.


Το Bitcoin Cash (BCH) είναι ένα Ηard Fork του Βitcoin (ΒΤC) δλδ το αποτέλεσμα της διάσπασης στην αλυσίδα του Bitcoin που έγινε την 1η Αυγούστου 2017. Είναι δημιούργημα από μια ομάδα ανθρώπων που περιλαμβάνει miners, προγραμματιστές και επενδυτές που ασχολήθηκαν με πιθανούς τρόπους εξέλιξης του blockchain του Bitcoin για την επίλυση των προβλημάτων στο δίκτυο.
Αυτό που το καθιστά διαφορετικό το Bitcoin Cash  από το Bitcoin ,είναι ότι έχει ως και σήμερα όριο μεγέθους block 8 Mb (οκτώ φορές περισσότερο δλδ από το Bitcoin) και διαθέτει νέο αλγόριθμο προσαρμογής δυσκολίας (DAA) που αφορά τους miners που επιβεβαιώνουν τις συναλλαγές και δημιουργούν στην πραγματικότητα το Bitcoin Cash.
Η αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαίου από 8 Μb στα 32Μb θα δώσει την δυνατότητα επεξεργασίας περισσότερων συναλλαγών ανά ώρα,  θα επιταχύνει τους χρόνους επεξεργασίας, μείωση στα τέλη συναλλαγών (fees).
Οι προγραμματιστές αναφέρουν επίσης ότι βρίσκονται σε συνομιλία με μεγάλα ανταλλακτήρια και παρόχους πορτοφολιών σχετικά με την αναβάθμιση της 15ης Μαιου.  Η τελευταία αναβάθμιση του δικτύου Bitcoin Cash τον Νοέμβριο του 2017 είχε μηδενικές περιπλοκές. Ολοι οι πάροχοι  και miners θα πρέπει να ενημερώσουν το λογισμικό τους πριν ή και κατα την διάρκεια της αναβάθμισης .

Το λογισμικό Bitcoin ABC 0.17.1 είναι  διαθέσιμο για download https://download.bitcoinabc.org/0.17.0/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου