Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Τι είναι το GAS limit και GWEI !

Μία συναλλαγή στο Ethereum έχει ένα κόστος (fee) το οποίο μετριέται σε gas. To gas είναι ένας αυτόματος αριθμός που έχει να κάνει με το ποσό που στέλνουμε και τη χρήση του δικτύου.

To gas μετριέται σε gwei. Το gas limit είναι το όριο των μονάδων gas που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε σε μια συναλλαγή. 
Ωστόσο, οι μονάδες gas που είναι απαραίτητες για μια συναλλαγή είναι ήδη καθορισμένες από τον αριθμό του κώδικα που εκτελείται στο blockchain. Εάν δεν θέλετε να ξοδεύετε τόσο πολύ gas , η μείωση του gas limit δεν θα βοηθήσει πολύ καθώς η συναλλαγή σας μπορεί να αποτύχει λόγω Out of Gas σφάλματος.

Το ελάχιστο gas limit είναι 21.000
gas price 1 gwei = 0.000000001 ETH
To κόστος μια συναλλαγής (ΤΧ fee) υπολογίζεται από τον τύπο:  Tx = GAS Limit * Gas Price

Οσο ποιο ψηλά ορίσουμε το GAS PRICE τόσο πιο γρήγορα θα γίνει η συναλλαγή μας αλλά θα κοστίσει περισσότερο.

Στο site  ethgasstation.info, μπορείτε να  βρείτε την σωστή τιμή gwei ώστε η συναλλαγή μας να πραγματοποιηθεί σε ελάχιστο χρόνο. Αυτή την στιγμή προτείνει τα 9 gwei για μια συναλλαγή λίγων λεπτών. Οι τιμές αλλάζουν!
Αν δεν βιάζεστε ..τότε μια τιμή γύρω στα 3-5 gwei είναι ικανοποιητική.





Σε συναλλαγές όμως που αφορούν ΕRC20 Tokens ..όπως στο myetherwallet η μέση τιμή gas price ορίζετε στα 41 gwei για να πραγματοποιηθεί άμεσα η συναλλαγή σας. Γι αυτό και όπως προείπαμε σε άλλο άρθρο σχετικά με τα Airdrops δεν αξίζει να ασχοληθείτε με airdrop tokens αξίας 1-2$ και αυτό γιατί η συναλλαγή θα κοστίσει περίπου 0.63 $ ίσως και παραπάνω ανάλογα με το gas limit για να τα μεταφέρετε σε κάποιο exchange .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου