Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Η μηχανή αναζήτησης Bing απαγορεύει τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων!

H μηχανής αναζήτησης της Microsoft Bing, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει όλες τις διαφημίσεις σχετικά με τα crypto.  H ανακοίνωση αυτή ακολουθεί τους ηγέτες της αγοράς όπως το Google, το Facebook και το Twitter περιορίζοντας έτσι αυστηρά τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων  , ICO και προϊόντων που σχετίζονται με crypto.



Η διαχειρίστρια διαφημίσεων της Microsoft Melissa Alsoszatai-Petheo, δημοσίευσε μια ενημερωμένη έκδοση σχετικά με την πολιτική διαφημίσεων της μηχανής αναζήτησης Bing. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι "Αξιολογούμε πάντα τις πολιτικές μας για να διασφαλίσουμε μια ασφαλή και συναρπαστική εμπειρία για τους χρήστες του Bing και το ψηφιακό οικοσύστημα διαφήμισης. Επειδή τα κρυπτονομίσματα και τα συναφή προϊόντα δεν ρυθμίζονται, παρουσιάζουν έναν πιθανό υψηλό κίνδυνο στους χρήστες μας, με το ενδεχόμενο ότι κακοί -ηθοποιοί- μπορεί να εξαπατούν τους καταναλωτές.  Για να προστατέψουμε τους χρήστες μας από αυτόν τον κίνδυνο, έχουμε πάρει την απόφαση να απαγορεύσουμε τη διαφήμιση κρυπτονομισμάτων και προϊόντα που σχετίζονται με crypto. Οι διαφημίσεις Bing θα εφαρμόσουν αυτήν την αλλαγή στην πολιτική μας για τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και τις υπηρεσίες παγκοσμίως τον Ιούνιο."


Η Google στις αρχές του 2018 ανακοίνωσε μια πολύ πιο συγκεκριμένη σειρά απαγορεύσεων που σχετίζονται με τα crypto που θα ισχύσουν επίσης από τον Ιούνιο του 2018, τις οποίες μπορείτε να βρείτε εδώ Νέα πολιτική χρηματοοικονομικών προϊόντων  .
Αμέσως μετά την Google ακολούθησε το Facebook που με απόφαση του στις 30 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ότι οι διαφημίσεις δεν πρέπει να προωθούν τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και τις υπηρεσίες που συχνά συνδέονται με παραπλανητικές διαφημιστικές πρακτικές όπως τα ICOs. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται βέβαια σε αντιπαράθεση με τις πρόσφατες φήμες που κυκλοφορούν ότι το Facebook πρόκειται να προωθήσει δικό του κρυπτονόμισμα!!?
Tην σκυτάλη απαγορεύσεων πήρε το Twitter όταν ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου ότι θα απαγορεύσει διαφημίσεις σχετικά με ICO και πωλήσεις Tokens.


Πιστεύετε ότι οι απαγορεύσεις αυτές θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά κρυπτονομισμάτων?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου