Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Nέο puzzle που κρύβει 1 ΒΤC!

Πριν 2 μέρες ένας χρήστης στο Reddit ονόματι cryptogreetings δημοσίευσε μια εικόνα που σύμφωνα με τα λεγόμενα του κρύβει 1 Βitcoin! H διεύθυνση του Bitcoin είναι η εξής  https://blockchain.info/address/3CcxyPhyvyc3S9UuPfu42GNZLvVVV11Uk8



Την δημοσίευση σχετικά με τον νέο γρίφο μπορείτε να την βρείτε εδώ 1 BTC is hidden in this puzzle! Good Luck! . Σύμφωνα με τον cryptogreetings αν δεν βρεθεί σύντομα κάποιος που θα το λύσει τότε θα δώσει κάποια tips που θα βοηθήσουν στην αποκρυπτογράφηση του . Το puzzle είναι βασισμένο σε λέξεις-αριθμούς από το whitepaper του bitcoin του Satoshi Nakamoto.


The Legend Of Satoshi Nakamoto
Να θυμίσουμε πως τον Φεβρουάριο ένα άλλο διάσημο puzzle "The Legend of Satoshi Nakamoto"  που περιείχε 5 BTC  λύθηκε από έναν 30χρονο προγραμματιστή με το ψευδώνυμο Isaac. Tο puzzle γνωστό και ως 1FLAMEN6 είχε παραμείνει άλυτο από το 2015!! Ο πίνακας ήταν ένας γρίφος που έκρυβε το private key για ένα wallet με 4.87 BTC. Με την πάροδο του χρόνου και άλλοι πρόσθεσαν μικροποσά και έτσι το σύνολο έφτασε στα 5 BTC.
Σύμφωνα με τον 30χρονο προγραμματιστή που βρήκε τη λύση, δήλωσε ότι αγνοούσε την ύπαρξη του puzzle πριν το 2018 και το λύσε σε διάστημα μόλις 2 μηνών με την βοήθεια της γυναίκας του!


Η λύση
Κάθε μία από τις φλόγες γύρω από την εικόνα περιέχει ένα δυαδικό κώδικα τεσσάρων bit, ανάλογα με τις ιδιότητες της φλόγας. Οι σχετικές ιδιότητες είναι το ύψος, το πάχος, το εξωτερικό χρώμα και το εσωτερικό χρώμα. Τα σύμβολα στις γωνίες του πίνακα δείχνουν με ποια σειρά πρέπει να διαβαστούν. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, μετά χρειάζεται και ένα key για να αποκωδικοποιηθεί. To key αυτό βρίσκεται στο κλειδί κάτω δεξιά στον πίνακα.
Το κλειδί έχει έξι κορδέλες. Το μήκος της κάθε κορδέλας παρέχει άλλο ένα δυαδικό κώδικα. Εφαρμόζοντας αυτό στο παραπάνω, αποκωδικοποιεί τη λύση.

Ο νικητής ανέβασε την ολοκληρωμένη λύση στο Bitcointalk, για όποιον το δοκίμασε και δεν τα κατάφερε.

Montecrypto: Τhe Bitcoin Enigma
Επίσης άλλο ένα παιχνίδι-παζλ αποκρυπτογραφήθηκε στις 24 Απριλίου..το γνωστό pc-game Montecrypto: The Bitcoin Enigma που κυκλοφόρησε στις 20 Φεβρουαρίου και ο νικητής ανταμείφθηκε με το ποσό του 1 Βitcoin. Αν και δεν έχει γνωστοποιηθεί ποιος ήταν αυτός ,η ομάδα ανάπτυξης του Montecrypto σε δήλωση της οριστικοποιεί ότι βρέθηκε νικητής και δημοσίευσε τις λύσεις των αινιγμάτων του παιχνιδιού.  Ωστόσο το παιχνίδι παραμένει ανοιχτό για όσους θέλουν να λύσουν τα αινίγματα και ας μην υπάρχει πλέον έπαθλο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου