Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Kέντρο αποθεραπείας cryptoεθισμού ανοίγει στην Σκωτία!

Ένα κέντρο αποθεραπείας για τους εθισμένους στο crypto Trading ανοίγει στο νοσοκομείο Castle Craig στο Peeblesshire της Σκωτίας.
Το ίδρυμα εφαρμόζει ήδη προγράμματα θεραπείας για τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, και όπως αναφέρει το νοσοκομείο ελπίζει να αντιμετωπίσει τους εθισμένους στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων με τεχνικές που αναπτύσσονται για τους τοξικομανείς. 
Ένας από τους θεραπευτές θα είναι ο Tony Marini, ο οποίος εισήχθη ως πρώην εξαρτημένος από τον τζόγο και την κοκαΐνη. Ο ίδιος αναφέρει: " Η εμπειρία του εθισμού μου δίνει διορατικότητα και ενσυναίσθηση απέναντι σε άλλους που έχουν τα ίδια πρόβληματα...Θεωρώ ότι το Trading  είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τον εαυτό τους, σε έναν άλλο κόσμο, επειδή δεν τους αρέσει ο κόσμος που βρίσκονται...Το πρώτο στάδιο της θεραπείας είναι να ενωθούν και άλλοι εθισμένοι με τα crypto και να μοιραστούν τις ιστορίες ζωή τους. Αυτό τους βοηθά να αναγνωρίζονται μεταξύ τους και να συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μόνοι".
Ο Mark Griffiths, ένας εξειδικευμένος ψυχολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent , σε πρόσφατη θέση στο blog του δήλωσε ότι δεν είναι ένας νέος εθισμός, αλλά ένας υπο-τύπος online εθισμού στις χρηματιστηριακές αγορές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου