Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Θα ξεπεράσει το Ethereum το Bitcoin τον Απρίλιο ?

Για να μην παρεξηγηθούμε δεν μιλάμε για αν θα ξεπεράσει σε τιμή το Ethereum (τιμή 760 €) το Bitcoin (τιμή 8003 €) κάτι τέτοιο φαντάζει εξωπραγματικό, αλλά απευθυνόμαστε στο κεφάλαιο αγοράς τους (market cap).
Από τότε που ξεκίνησε το φαινόμενο του ψηφιακού νομίσματος τον Ιανουάριο του 2009, το Bitcoin ήταν πάντα μπροστά από άποψη κυριαρχίας στην αγορά. Καθώς νέα κρυπτονομίσματα εισέρχονται στον ψηφιακό αυτόν κόσμο, εάν η ανάπτυξή τους από την αρχική επένδυση υπερβαίνει τον μέσο όρο της αγοράς, τότε η κυριαρχία τους αυξάνεται και το Bitcoin μειώνεται. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως μείωση της αξίας για το Bitcoin (αν και το ένα συχνά συμβαδίζει με το άλλο) απλώς ότι το νεότερο νόμισμα αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό από τον δημιουργό.
Αυτό ακριβώς βλέπουμε αυτή τη στιγμή με το Ethereum. Στις μέρες μας, η κυριαρχία του Bitcoin είναι η χαμηλότερη που υπήρξε ποτέ. Η συντριβή του Bitcoin, που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ αντίθετα το Ethereum, σημείωσε μεγάλες αυξήσεις στην συνολική του ανάπτυξη, εξαιτίας αρκετών νέων εταιρικών σχέσεων στο blockchain του που αύξησαν την προβολή του, ώστε να αντιπροσωπεύει το 22% στην κυριαρχία της αγοράς.
Εάν οι παράγοντες αυτοί συνεχίσουν να ακολουθούν την τάση, είναι πιθανό ότι το Ethereum, θα κυριαρχήσει στην αγορά ήδη από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Η ανατροπή του καθεστώτος κυριαρχίας δεν είναι βέβαιη, αλλά μια ξαφνική εισροή ενδιαφέροντος και επενδύσεων στην Ethereum φαίνεται να είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο αυτό το χάσμα στην αγορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου