Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Σε ελεύθερη πτώση το Bitcoin!

Μετά την ραγδαία άνοδο του Bitcoin στα τέλη του 2017 , ο Ιανουάριος γίνεται ο μήνας που οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων θα θέλουν να ξεχάσουν. Κι αυτό γιατί, τα κρυπτονομίσματα επεκτείνουν τις απώλειες τους, την ώρα που το Bitcoin οδηγείται στην χειρότερη μηνιαία πτώση του από τον Δεκέμβριο του 2013. Αυτή την στιγμη το Bitcoin έχει μια πτώση της τάξεως 40%  και η αξία κυμαίνεται στα 6500 €. Γιατί συμβαίνει αυτό? Που οφείλετε η πτώση των κρυπτονομισμάτων?




Ο Ινδός υπουργός Οικονομικών Αρούν Τζάιτλεϊ υποσχέθηκε κυβερνητική παρέμβαση στη χρήση των cryptocurrencies όπως το bitcoin για παράνομους σκοπούς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της Ινδίας δεν τα θεωρεί νόμιμο μέσο συναλλαγών. Συγκεκριμένα είπε σε ομιλία του : «Η κυβέρνηση δεν θεωρεί τα κρυπτονομίσματα νόμιμο μέσο συναλλαγής ή νόμισμα, και θα λάβει όλα τα μέτρα για την εξουδετέρωση της χρήσης τους ως προς τη χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων». Να σημειωθεί ότι οι τιμές στα ινδικά ανταλλακτήρια ήταν σημαντικά υψηλότερες από αυτές που ισχύουν διεθνώς. Αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο σύστημα capital controls της Ινδίας, που κάνει δύσκολο για τους Ινδούς να αγοράζουν bitcoins από το εξωτερικό, και που επιτρέπει στους ξένους να εκμεταλλεύονται τις υψηλές τιμές στα ινδικά ανταλλακτήρια.

Την ίδια ώρα, το Facebook ανακοίνωσε  ότι σταματά τις διαφημίσεις που σχετίζονται και προωθούν ψηφιακά νομίσματα, προειδοποιώντας ότι «συχνά σχετίζονται με παραπλανητικές πρακτικές προώθησης».  Αυτό ίσως τρομάξει πιθανούς επενδυτές κρυπτονομισμάτων .

Χάκερ έκλεψε κρυπτονομίσματα αξίας 530 εκατομμυρίων   από το Ιαπωνικό ανταλλακτήριο Coincheck στις 26 Ιανουαρίου. Χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών. Η υπόθεση περιλαμβάνει τα κρυπτονομίσματα NEM, ενώ τα χαμένα πάγια είναι απίθανο να ανακτηθούν.
Το Coincheck σταμάτησε ξαφνικά να επιτρέπει στους πελάτες του να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ "πάγωσε" τις συναλλαγές του Βitcoin και του ΝΕΜ, υποχρεώνοντας σε μεγάλες απώλειες τις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Τα νέα τρομοκράτησαν τους επενδυτές σε μια χώρα που παραμένει επιφυλακτική απέναντι στα ανταλλακτήρια.


To Βitcoin κατέγραψε πτώση 31% τον μήνα Ιανουάριο. Άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ripple, το τρίτο μεγαλύτερο από άποψης αξίας αγοράς, το Bitcoin Cash και Ethereum, σημείωσαν επίσης διψήφια ποσοστά πτώσης μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το Coinmarketcap.com. Παρόλα αυτά, μεγάλη άνοδο 40% σημείωσε το DigixDAO.

(πηγή από Reuters, Financial Times)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου